Antwoorden

Ik heb al zoveel dingen geprobeerd…

… en wil niet weer worden teleurgesteld.

Elke poging, of dit nu strandt in teleurstelling of niet, is weer een stapje verder komen. Elke poging die mislukt biedt de mogelijkheid om te leren. En wat hebben eerdere teleurstellingen u geleerd over wat een plan u moet bieden? Of wat hebben eerdere pogingen u geleerd over waar het bij u aan ontbrak? (misschien was het praktische toepasbaarheid, viel het niet in te passen in een druk leven, doorzettingsvermogen, schuldgevoel, enzovoort).

Hoe dan ook:
Neem het uzelf nooit kwalijk dat u het opnieuw probeert. Neem het uzelf nooit kwalijk wanneer u het over een andere boeg heeft gegooid! En neem u dan ook voor dit ook niet te doen zodra u besluit met dit plan aan de slag te gaan.

Hoe lang heb ik toegang?

Ook als de 6 weken voorbij zijn hou je voor de duur van 3 maanden toegang tot het Coachings programma. Dit is inclusief toegang tot alle voedingsplannen, de Menuplanner, persoonlijke boodschappenlijstjes, motivatietips, het forum enzovoort.

Dus ook al begin je niet direct aan het programma gaat het niet verloren.
Niets belet je overigens om de richtlijnen, de weekmenu’s, het luisterboek, de tips en al het andere te bewaren op je computer.

Waar helpt dit plan mij bij?

Wat maakt dit plan uniek?

Dit programma onderscheid zich van anderen omdat het zich richt op volhouden en inpassen. De weekplanner en de receptkaarten zijn daar een voorbeeld van, als ook het boekje “Vergeet het dieet”, die u een mentale steun in de rug geeft.

Deze vindt u niet terug in andere voedingsplannen of boeken zoals die van Dr. Frank, het South Beach Dieet, of welke aanbieder dan ook.

Daarnaast ontvangt u alle digitale weekmenus, tips en extra’s niet in 1x, maar verspreid over een periode van 6 weken. Deze stapsgewijze aanpak maakt het volgen van het plan te doen. U wordt niet overstelpt met informatie, maar wordt aan de hand meegenomen. Het plan herinnert u aan uw commitment.

Ik hoop dat het zo duidelijk is dat het onze opzet altijd is om het aanmeten van een gezonde leefstijl zo praktisch en eenvoudig mogelijk te maken!

Ik wil niet continue in de keuken staan

De menu planner en de receptkaarten in dit plan zijn juist bedoeld om u tijd te besparen. De voordelen zijn o.a.:

  • U kunt andere gezinsleden betrekken bij de besluitvorming, iets wat vooral met kinderen goed werkt. Kinderen weten dan bijvoorbeeld: “Ok, wat we vanavond eten vind ik niet zo lekker, maar morgenavond eten we iets wat ik wel lekker vind”. Dit vermindert gejammer aan tafel aanzienlijk!
  • Elke receptkaart bevat een passende serveersuggestie (voor brood, pasta, rijst etc.) voor gezinsleden die niet aan het plan deelnemen. Zo hoeft u niet verschilend te koken, maar serveert u er gewoon een schaal bij. Zie hieronder voor een voorbeeld:


  • De menuplanner geeft snel een overzicht met wat u de komende dagen zult gaan eten. Dit maakt een boodschappenlijst opstellen kinderspel en bespaart u meerdere gangen naar de (super)markt.

Wilt u de tijd die u in de keuken doorbrengt verder beperken, dan raad ik u aan om 1x per dag alle maaltijden te bereiden. Daarnaast kunt u na het volgen van dit plan meer en meer rauwkost toevoegen aan uw eetgewoonten, iets wat de totaal benodigde bereidingstijd voor uw maaltijden verder terugbrengt!

Ik ben allergisch voor…

….lactose / gluten / zuivel / knoflook / uien en nog veel meer, is het plan dan wel voor mij geschikt?

Het plan bevat geen gluten, lactose en veel andere allergenen die u wel in bewerkte producten zou vinden.
U kunt overige allergenen gewoon weglaten, maar de meest voorkomende vindt u er al niet.

Wat gebeurt er precies na bestellen?

Nadat de betaling voor het plan is afgerond (via Ideal of creditcard direct, via eenmalige incasso duurt dat een paar dagen) wordt u direct aangemeld voor ontvangst van het digitale plan.

Het papieren plan (de Menu Planner, receptkaarten en richtlijnen) ontvangt u met een drietal werkdagen per gewone post. Als u in België woont, kan de levering 2 dagen langer in beslag nemen.

Uw betaalgegevens (pinpas, creditcard etc.) zijn niet voor ons inzichtelijk, aangezien dit plaatsvindt via onze betaalprovider MultiSafePay.

Ik bestel liever niet per Internet…

…en waarom is dit plan niet gewoon in de winkel verkrijgbaar?

Het Internet leent zich uitstekend om onze producten aan te bieden, mede gezien het feit dat BodyWatch maar een klein bedrijf is. Wij beschikken gewoonweg niet over de mankracht en andere middelen om ook bijvoorbeeld de boekhandel te bedienen.

Wij realiseren ons heel goed dat sommige mensen (soms door schade en schande) huiverig zijn om via Internet te bestellen. Wij wijzen u er daarom graag op, dat onze werkwijze is gecertificeerd door Qshops. Het keurmerk geeft aan dat Qshops naar onze werkwijze heeft gekeken en zijn goedkeuring heeft afgegeven.

Tevens vindt afhandeling van de betalingen plaats door een onafhankelijke derde partij: zijnde MultiSafePay. Dit betekent dat uw betaalgegevens die u afgeeft tijdens bestelling, zoals uw bankrekening, credit-card of wat dan ook, nooit in onze handen kan komen.

Lees hier meer over de veiligheid van betalen met iDEAL, creditcard of eenmalige machtiging via MultiSafePay als vertrouwde derde partij.