Versla Uw Suikermonster

Suiker: foutje van mens of natuur?

U vraagt zich vast wel eens af: waarom is nou net dát eten onweerstaanbaar, dat niet goed voor ons is. Dat heeft de natuur dan niet goed geregeld.

De reden is dat suikers vroeger, voordat wij landbouw bedreven, heel schaars aanwezig waren. Evolutionair hebben wij nooit ingebouwde mechanismen meegekregen om de lust naar suiker in toom te houden! De natuur regelde het als het ware voor ons. Het enige suiker wat in de natuur voorkomt is fruitsuiker (fructose), aanwezig in o.a. fruit en in honing.

De Basis Van Overgewicht En Gezondheidsklachten Is… Een Hongerig Suikermonster

Het probleem is dat wij met ons Westers dieet teveel suikers in ons lichaam stoppen. Deze creeëren een voedingsbodem voor schadelijke microben die dol zijn op dit voedsel. Deze bacteriën en schimmels produceren schadelijke zuren en gassen. Die bijproducten zorgen voor allerlei buikklachten, een prikkelbare darm en uiteindelijke chronische darm-aandoeningen.

Daarnaast zorgen teveel koolhydraten (die allemaal worden omgezet in suiker) voor een hoge insuline-respons in het lichaam. Teveel insuline is slecht voor ons lichaam, voor vrijwel alle vitale organen en schadelijk voor onze bloedvaten.

Suikers Vragen Om Meer…Suikers

Uw lichaam heeft zelf nauwelijks suikers en koolhydraten nodig en dan alleen nog maar de natuurlijke suikers. Het onhoudbare verlangen naar zoetigheid is daarom niet iets van uzelf, maar stamt af van deze ongewenste microben en uw schommelende bloedsuikerspiegel. Deze twee fenomenen noem ik voor het gemak “het Suikermonster” in u.

Het Suikermonster leeft op twee verschillende plekken in uw lichaam. Het heeft als het ware twee koppen, waarmee het stevig verankerd is in ons doen en laten. Het suikermonster is de verzamelnaam voor de schadelijke micoben in uw buik en de suikerverslaving in uw hoofd die u aanzet om meer sukers te eten.

Het Gaat Om Méér Dan Suiker Alleen

Het Suikermonster leeft zoals de naam al zegt, op suiker, maar wél in de brede betekenis daarvan:

ik heb het niet alleen over tafelsuiker of snoepgoed.

In feite zijn er heel veel verschillende voedingsmiddelen die in het lichaam worden omgezet in suiker. Niet alle suiker is slecht! U hoeft ook zeker niet te stoppen met alles wat zoet smaakt. Maar een aantal suikers zijn zéér bevorderlijk voor de groei van het Suikermonster en daardoor schadelijk voor het lichaam.

Het Suikermonster Op 2 Fronten Verslaan

Vecht u met het suikermonster in uw hoofd -> uw buik schreeuwt 2x zo hard om suiker!

Vecht u alleen met het suikermonster in uw buik -> eetbuien steken nog vaker de kop op!

De oplossing is daarom:

  • Minder slechte koolhydraten eten, waardoor u het monster in een mum van tijd uithongert
  • Lezen over het suikerverslavings-mechanisme en hoe u het voorkomt
  • Ontdekken hoe u eetbuien de bons geeft en daarmee het suikermonster in uw hoofd verslaat
  • Honger koste wat kost voorkomen aan de hand van een tiental ‘survival-tips’.