Risico’s

Het gevaar van een Verkeerd koolhydraatarm dieet

Voor alle dagelijkse activiteiten heeft uw lichaam voldoende energie nodig. Zodra u minder koolhydraten (suikers) eet, moet uw lichaam overschakelen op een andere verbranding. Dit doet het door energie te halen uit eiwitten maar voornamelijk uit vet. Uw vetverbranding komt dus op gang. Goed nieuws!

Eet u echter helemaal geen koolhydraten meer (of te weinig), dan moet het lichaam bijna alle energie halen uit uw lichaamsvet of de vetten die u eet. Uw lichaam gaat dan volledig in ‘ketose’, zoals dat heet. Als bijproduct van die ketose ontstaan zuren. U verzuurt.

U kunt het vergelijken met een marathonloper. De eerste twintig, dertig kilometers (afhankelijk van hoe goed getraind hij of zij is) gaan redelijk makkelijk. Het lichaam ‘loopt’ op de aanwezige hoeveelheid glucose / glycogeen in de spieren. Maar zodra die brandstof opraakt, moet het lichaam overschakelen op het verbranden van vet. Dat gaat stukken langzamer.
Marathonlopers noemen dit ook wel ‘de man met de hamer tegenkomen’. Zij merken ineens een scherpe terugval, omdat het lichaam geen suikers meer heeft om te verbranden. En het lichaam verzuurt erdoor, door de zure bijproducten van die afvalstoffen.

ZelfSlank Plan

Het ZelfSlank Plan, nu inclusief:
1. Het BodyWatch Voedingsplan
2. De ZelfSlank Richtlijnen
3. Het motivatie-boek: Vergeet het dieet
4. Vele extra’s zoals vegetarische weekmenu’s

Verzuring Voorkomen En/Of Opheffen

Wanneer u langzaam maar zeker meer zuren opbouwt moeten die worden geneutraliseerd in uw lichaam. Uw lichaam kan dat zelf maar onttrekt daarvoor allemaal essentiële bouwstoffen (mineralen) uit uw lijf.

Deze zuur-neutraliserende stoffen moeten worden aangevuld met gezonde voeding.

Maar veel fanatieke koolhydraatarm-dieet aanhangers zoals Atkins eten alleen maar zuurmakend voedsel (o.a. vlees, eieren, zuivel).

Het gevolg is dat het lichaam in een crisis beland. Het verbrandt veel vet, maar kan de zuren niet lozen. Het lichaam verzuurt en dat is gevaarlijk. Het is slecht voor de nieren, slecht voor hart- en vaten, eigenlijk slecht voor uw hele functioneren.

Schone schijn en venijn…

U valt af…aan de buitenkant afgemeten is er geen vuiltje aan de lucht. Maar van binnen wordt u zieker en zieker. Dit kan niet de bedoeling zijn.

En het kan zo makkelijk fout gaan. U valt immers af en ziet er aan de buitenkant goed uit. Maar is dit echt het risico van chronische ziektes en gastritische ongemakken waard?

Betekent dit dat alle koolhydraatarme diëten slecht zijn? Moet u het voordeel van snel gewichtsverlies dan maar opgeven? Kunt u beter op zoek naar een andere manier om uw bloedsuikerspiegel te stabiliseren, darmklachten op te lossen en meer energie te krijgen?

Gelukkig niet, want er is een manier waarop u veilig een koolhydraatarm dieet kunt volgen, met: