Ik wil niet continue in de keuken staan

De menu planner en de receptkaarten in dit plan zijn juist bedoeld om u tijd te besparen. De voordelen zijn o.a.:

  • U kunt andere gezinsleden betrekken bij de besluitvorming, iets wat vooral met kinderen goed werkt. Kinderen weten dan bijvoorbeeld: “Ok, wat we vanavond eten vind ik niet zo lekker, maar morgenavond eten we iets wat ik wel lekker vind”. Dit vermindert gejammer aan tafel aanzienlijk!
  • Elke receptkaart bevat een passende serveersuggestie (voor brood, pasta, rijst etc.) voor gezinsleden die niet aan het plan deelnemen. Zo hoeft u niet verschilend te koken, maar serveert u er gewoon een schaal bij. Zie hieronder voor een voorbeeld:


  • De menuplanner geeft snel een overzicht met wat u de komende dagen zult gaan eten. Dit maakt een boodschappenlijst opstellen kinderspel en bespaart u meerdere gangen naar de (super)markt.

Wilt u de tijd die u in de keuken doorbrengt verder beperken, dan raad ik u aan om 1x per dag alle maaltijden te bereiden. Daarnaast kunt u na het volgen van dit plan meer en meer rauwkost toevoegen aan uw eetgewoonten, iets wat de totaal benodigde bereidingstijd voor uw maaltijden verder terugbrengt!

Facebook Reacties:

reacties

Comments are closed.