Nieuwe gezonde snack van oude vruchtenschillen

Een groep voedingsdeskundigen uit Maleisie heeft een nieuwe gezonde snack ontwikkeld. Deze snack is gemaakt van fruitschillen. De onderzoekers spelen hierbij in op de groeiende vraag naar gezond fast-food.

Er blijkt steeds vaker dat mensen die met hun gezondheid bezig zijn steeds meer experimenteren met gezonde snacks. Om hierop in te spelen heeft een team van onderzoekers van de faculteit Technische Natuurwetenschappen een nieuwe snack ontwikkeld met de naam Fruity Peelo. Om de snack te maken zijn bijproducten uit de landbouwsector gebruikt, zoals de schillen van mango’s en guave’s. Zo kunnen producten die anders weggegooid zouden worden nu gebruikt worden om nieuw voedsel te produceren. Het resultaat is een taai fruitsnoepje geworden.

Fruitschillen bevatten veel gezonde bestandsdelen zoals polyfenolen, carotenoïden en andere stoffen die een gunstige invloed hebben op de gezondheid. Dat er voor de nieuwe snack bijproducten gebruikt worden heeft is natuurlijk goed voor het milieu, en het is economisch voordelig.

De leider van het onderzoek, Dr Noriham Abdullah, zegt dat Fruity Peelo ook nog eens een lekkere snack is die gezonde stoffen zoals anti-oxidanten, voedingsvezels en vitamine C bevat. En de snoepjes hebben een lange houdbaarheid.

De wereldwijde groeiende bezorgdheid over de obesitasepidemie heeft gezorgd voor een impuls naar het onderzoek naar gezondere voedingsmiddelen. Darnaast is de beeldvorming over gezond eten de laatste tijd veel verbeterd. Fruity Peelo kan misschien gedeeltelijk voeldoen aan de vraag naar fast-food dat gezond, snel maar ook anders dan anders is.

Bron: http://www.uitm.edu.my/index.php/en/research-and-publication/research-news/239-snacks-for-healthy-eaters

 

Image: domdeen / FreeDigitalPhotos.net
tipsTIP naar aanleiding van dit artikel: Zoek eens naar alternatieven voor een appel als gezonde snack!

tipsDISCUSSIE naar aanleiding van dit artikel: Die vruchtenschillen zijn dan misschien goedkoop, maar ze zitten wel vol met pesticiden!

Facebook Reacties:

reacties

Comments are closed.